Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

16. 5. 2012 22:32
Daň z nemovitosti v které člověk bydlí...

je největší HUMUS který si dovedu představit. Stát vás efektivně penalizuje za to že žijete ve svém a staráte se sám o sebe a máte jistotu.

Pokud se podívám do historie tak zavedení podobných daní bylo vždycky v posledním stádiu úpadku daného státu nebo "systému". A nikdy kolapsu nezabránilo.

V první řadě je třeba ucpat díry ve státě... tedy vyházet všechny nadbytečné státní zaměsnance. Začít rušit zbytečné zákony a předpisy (bez 99 procent zákonů se společnost 2000 let obešla a nevidím důvod proč by to bez nich nešlo dalších 2000 a více let) a s nimi i úřady.

A státní zakázky omezit výhradně na údržbu současné infrastruktury (stát nezvládá ani tu... takže stavbu dalších nesmyslů zcela zarazit... ikdyž se to dostaví tím méně budou pak na údržbu prostředky)

Stát musí v první řadě masivně omezit veškeré výdaje. V nich je problém.

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 5. 2012 22:37
Re: Daň z nemovitosti v které člověk bydlí...

A "čerpání fondů" je jedna z největších černých děr na prostředky které tu jsou.

Kvůli "spoluúčasti" je třeba připlácet na budované projekty... a 99 procet těch projektů jsou naprosté zbytečnosti které v dlouhodbém měřítku povedou jenom k tomu že až budou hotové zase nebudou peníze na jejich údržbu.

Byly bychom na tom podstatně lépe KDYBY SME NEČERPALI VŮBEC NIC. a prostředky které teď jdou na spoluúčast na nesmysly byly použity na 3 jídla denně a spacák(a NIC víc) pro ty kterým by hrozila smrt hlady a nebo zimou. Při absenci jakékoli činnosti by alespoň prostřdky neutíkali na suroviny a energie které kvůli realizaci "dotovaných" blbostí musíme koupit od rusů a podobných.

1 0
možnosti
AT

asi tak

16. 5. 2012 22:28
chraň nás bůch před takovými ekonomi

s mnoha kroky současné vlády nesouhlasím, ale to co jste nablábolil je mnohem horší.

ekonom co si myslí, že chudí zbohatnou tím, že bohatí zchudnou a že za odpovědnej přístup musí být ti hnusní zbohatlíci potrestaní je daleko horší než celá vláda

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik