Diskuse

Bod zlomu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ataknevim

19. 7. 2012 11:34
předsedou hospodářské sekce Strany zelených

Autore, a co říkáte evropským zeleným, jako taťkům a maminám ! moderního středoevropského multivražedného ultraterorismu? Jste pro?

1 1
možnosti

Johny__S

19. 7. 2012 11:11
Píšete, že o hlubší integraci musejí rozhodout občané.

Přesně toto se ale v EU neděje. Neznám žádný evropský stát, kde by se občané vyslovili pro zánik vlastní státnosti a vznik evropské federace. Přesto evropské elity federaci postupně vytvářejí, a pokud některý stát dílčí kroky k této federaci odmítne, je velmi silným tlakem donucen své rozhodnutí změnit. Nepochybuji o tom, že takovýmto úsilím federace nakonec vznikne, ale tento stát nebude demokratický a bude dál pokračovat ve svém úpadku. Příčinou nynější evropské krize totiž nejsou banky, ale evropský model sociálního státu, který likviduje konkurenceschopnost, zvyšuje nezaměstnanost, což vede k obrovské zátěži na státní rozpočty - státy se musí zadlužovat a spirála se roztáčí.

2 1
možnosti

Paeris Kiran

19. 7. 2012 12:13
Re: Píšete, že o hlubší integraci musejí rozhodout občané.

Krom toho argumentace nepřipojením k "fiskálnímu paktu" je stejně směšná... vždyť ho půlka států co ho podepsala není schopná ani dodržet.

Jeho jediný výsledek je že se na hromadě debat vyplýtvali peníze daňových poplatníků na benzín, papír a inkoust do propisek kterým se to podepsalo.

Kdyby místo debatování o nějakém paktu politici seděli doma, vůbec nekomunikovali a tyhle peníze použili na snížení dluhů byli by sme na tom reálně o něco lépe.

Státy si musí přestat půjčovat a musí snížit svoje výdaje. To znamená snižování administrativy, rušení zákonů a propouštění státních zaměsnanců (na sociálních dávkách budou stát mnohem méně než v práci a nadělají ekonomice méně škody)

2 1
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik