Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

23. 3. 2012 17:13
...

"To je však nutné doplnit zvýšením kapitálových výdajů, nejlépe do investic, které přinesou dlouhodobý zisk celé společnosti, např. do přechodu k ekologičtější energii, dopravě, výrobní infrastruktuře, do vzdělání, výzkumu, inovací a do posilování sociální soudržnosti. Tedy podpořit dlouhodobý růst, který bude stát na udržitelnějších základech."

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 3. 2012 17:18
Re: ...

Přechod k ekologičtější (a výrazně DRAŽŠÍ energie) zatím dokole uspěl ve vypuzování výroby z Evropy... Takže výrobní infrasktruktura skutečně JE ekologičtější. Je jí stále méně a méně, a tak skutečně je šetrnější k prostředí. Produkuje míň a míň.

Vzdělání a výzkum a inovace... no pěkné heslo ale na to si půjčíte u koho? U Číňanů nebo Arabů? Těch co produktům toho systému pak zaplatí 2x tolik a zdaní je u sebe doba 2x méně?

Sociální soudržnost... no to je hezký eufemismus pro vyhozené peníze z kterých se nikdy nevrátí ani koruna. To je čistá spotřeba bez jakékoli reprodukce.

Žádný růst nebude. Reálná ekonomická výkonnost  Evropy klesá už několik desetiletí. "Růst" tu byl jen díky neustále rostoucímu zadlužení kdy sice Evropa vyrostla o 5 procent HDP... problém je že na to aby vyrostla o 5 procent si minimálně stejné množství prostředků půjčila. (spíš víc)

Je úplně jedno co ti patlalové napíšou do nějakého "paktu" první úspora kterou my můžeme udělat je neplýtvat inkoustem na podpis.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik