Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

ducatofil

10. 3. 2012 16:31
udajny exponenciálni rust

v uzavrenem systemu je blaf z marxisticke frankfurtske skoly, autore, nezabere-li na masy nas marxismus-leninismus pravoverne aplikovany v rusku, postrasime budouci otroky necim jinym, napriklad tedy hynoucim zivotnim prostredi a "nemoznosti rustu v uzavrenem systemu" a pokud nam to uveri, tak vyhrajeme a znovuzavedeme nas cilovy opetovny starorimsky otrokarsky rad jinym zpusobem, nez pomoci komunismu. revisionisticky upresnuji: pokud by tato theorie opravdu platila, nemusi byt ten rust byt vubec nijak "exponencialni". ;-D Jenze ona neplati, nebot svet se v prubehu dejin meni a jeho zdroje zakonite take, tedy jinymi slovy starat se dnes o to, kolik tu bude napriklad nafty za 100 let, je stejne posetile, jako by se nacelnik lovcu mamutu pred 30 000 lety staral o to, zda v nasem stoleti budeme mit dost pazourku. Trvaly rust je vzhledem k menicim se zdrojum uskutecnitelny.

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 3. 2012 17:58
Re: udajny exponenciálni rust

Vzhledem k tomu že v současnosti je tempo inovací prakticky nejnižší od vynálezu parního stroje bych si o "nových zdrojích" raději nedělal naprosto žádné naděje.

dokud něco nebude fakticky existovat tak je vcelku rozumné předpokládat že víc než máme teď mít nikdy nebudeme. (mimochodem- bez ropy by v současnosti zemědělství spadlo někdy na úroveň roku 1900 kolik lidí se tehdy dokázalo najíst... (bez petrochemií, hnojiv, postřiků... s volskými potahy)

0 0
možnosti
P

petr.n_22

10. 3. 2012 15:20
Klasická neomarxistická demagogie.

Jen se podívejte, ke komu se to všechno sbíhá, a jako mají ideologii - ke svobodě už dál mít nemůže.

Podívejte se, koho definují jako svého hlavního nepřítele - libertariány. Nezdá se Vám, že pokud někdo začně označovat za úhlavního nepřítele lidi, kterým jde hlavně o osobní svobodu, tak to už opravdu "trochu" smrdí ?

http://www.klimaskeptik.cz/prevence/svoboda/

1 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v2

10. 3. 2012 14:30
udržitelný růst je oxymoron velikosti mamuta

;-D

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 3. 2012 17:59
Re: udržitelný růst je oxymoron velikosti mamuta

tak čistě hypoteticky pokud by se nám povedlo vypadnout z téhle planety a následně sluneční soustavy mohli by sme udržitelně růst poměrně dlouho...

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

10. 3. 2012 12:56
Pražský institut pro globální politiku.

Kdo tuto instituc platí ?

?????[

Na první pohled to vypadá, že institut je pevně přisátý na státní rozpočet (a na daňového poplatníka).

RvRvRv[R

2 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik