Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

levicova destrukce

31. 1. 2012 15:56
Položím tůůůůze zákeřnou otázku

Marka přes euro devalvovala, lira zpevňovala, stejně jako peso. V Německu je rekordní malá nezaměstnanost, ve Španělsku a Itálii (o Řecku ani nemluvě) je rekorní VELKÁ nezaměstnanost. Přitom Evropa v době krize vyvezla dokonce méně za méně peněz (tedy celá sedmadvacítka včetně nás dohromady) Není to matematická záhada, jak se Německo pro nás obětuje? RvEURv

1 0
možnosti

petrph

31. 1. 2012 12:07
jest to skutečně tak

Je skutečně nejvyšší čas, aby se vláda začala ve vztahu k EU začala chovat zodpovědně a dokázala říct jasně ANO či NE. jenže to nedokáže a chová se dosti chaoticky. Do smlouvy o rozpočtové zodpovědnosti jít nechceme, ale 38 miliard půjčíme. Dotace vybírat neumíme, ale platby EU platíme...

0 0
možnosti

habit-.!..

31. 1. 2012 11:04
... dotace jsou jako bonbóny...

... které rozdává hodný pán dětičkám před školou - jejich účelem je vytvořit závislost a udělat z dětiček narkomany, kteří za další dávku dají cokoli - viz řecko...

0 0
možnosti

levicova destrukce

31. 1. 2012 15:59
Re: ... dotace jsou jako bonbóny...

Ještě jinak: je to jako s bankami. Deset let splácejí a zaplatí 300 miliard a my doživotně budeme platit Německu. Teda naše děti a vnoučata a pravnoučata a....RvEURv Kolik odešlo v ziscích a dividendách do Rakouska, Německa...?

0 0
možnosti

raz

31. 1. 2012 11:02
Článek je hloupý principiálně

každá společnost, a je jedno zda se jedná o stát, či obec, popřípadě rodinu se chová racionálně pouze tehdy, je-li vnějšími okolnostmi přinucena žít pouze z výdobytků své činnosti. Zjednodušeně: Jen to co si sám vydělám, mohu za své potřeby utratit. To, že se tak nedělo a EU se stála jen penězovodem od více vydělávajících k méně vydělávajícím je důkazem, že jakýkoliv společnský systém založený na přerozdělování není životaschopný. Pokoušeli se o to komunistické společnosti a jak to dopaldo víme. Chybou bylo, že jsme všichni, kdo jsme zhoubnost tohoto systému poznali dlouhodobě na vlastní kůži důrazně nevarovali EU, že cesta integrace za účelem dosažení sociální rovnosti protřednictvím přerozdělování, má jediný důsledek: Zvýšení sociální nerovnosti. O tom, jak se nakonec rozevřou sociální nůžky mezi řadovým Řekem a řadovým Němcem díky sociálnímu inženýrství Bruselu se budeme v nejbližší budoucnosti přesvědčit všichni. Možná to pak dojde i autorovi článku.

0 0
možnosti

debater

31. 1. 2012 10:56
Pane,

obdrženými miliardami alespoň trochu přemýšlejícího člověka neohromíte, v naprosté většině byly totiž promrhány a vyházeny za voloviny. Jeden konkrétní příklad z mojí obce. Z eurounijní dotace zde bylo vybudováno dětské pískoviště. Stálo bratru pů druhého milionu, v obci, kde 5-6 měsíců v roce leží sníh a další 3-4 měsíce je takové počasí, že to na bábovičky moc není. Systém přidělování peněz na europrojekty je úplně padlý na hlavu a využívají ho jen ti, kteří se v tom naučili chodit a tyto dotace pořádně dojit, užitečného je z nich vybudováno minimum s maximálními náklady. Osobně už od unie nechci ani halíř a ani nechci aby mi nařizovala jak mám se svými penězi nakládat  a ani aby mi i jinak strkala svůj všetečný rypák tam, kde nemá co dělat.

0 0
možnosti

Stará kára

31. 1. 2012 10:50
Slyšel jste někdy o tom, že se očekává,

že nejpozději od roku 2015 budeme čistými plátci (výpočet bez Chorvatska)?

0 0
možnosti

medvěd brtník

31. 1. 2012 10:36
Glopolis je přesně příkladem, co lze získat za dotace.

Celá tahle parta žije z grantů. Bodejď by je nepodporovala. Glopolis a další podobné organizace by měly být zrušeny. I na tyhle rádoby inteligenty platíme a zadlužujeme se. Mohu pochopit půjčku na kanalizaci nebo čističku, ale platit tyhle čáslavky NECHCI!!!

2 0
možnosti

Nina Krásná

31. 1. 2012 10:07
Čistý příjemce

to je synonymum pro čistého osla. Vypůjčíme si peníze, odvedeme je parazitujícím bruselským byrokratům, ti něco pošlou zpátky na projekty, které nás poškozují, část rozkradou parazité napojení na tyto fondy a část se vrátí úředníkům, kteří je rozdělují, ve formě úplatků.

Ve výsledku máme stonásobně předraženou úplně zbytečnou cyklostezku. To je dobrá cena za úplnou ztrátu národní suverenity ;-D

4 0
možnosti

Stará kára

31. 1. 2012 10:55
Re: Čistý příjemce

Pokud máte pravdu (což u novinových zpráv jeden neví), pořád je pravdou, že do našeho hospodářství nateklo víc prostředků, než odešlo.  Čistá příjemce znamená, že těm byrokratům platil někdo jiný a že do ČR přišlo víc (ročně cca 100 mld.), než bylo do Bruselu posláno (cca 70 mld.)

Nevím, jak nás projekty operačních programů poškozují. Můžete uvést pár příkladů?

Teď k těm parazitům a podpláceným úředníkům: možná (?) máte pravdu. Jenže ti parazité a úředníci žijí v ČR. Takže ty peníze zde utratí. Z hlediska ekonomiky státu je to pořád čistý výdělek. A o tom se hovoří, když se uvádí, že jsme čistými příjemci.

0 0
možnosti

mbem

31. 1. 2012 9:54
Opět to samé

Odveme peníze, se kterými si můžeme dělat co chceme, abychom za to dostali sice více peněz, o nichž již ale nemůžeme rozhodovat a z jejiž užití nám vyplynou další závazky. A jsme happy. Proč to ještě nefunguje třeba na úrovni sousedské? Budu potřebovat novou pračku, podám žádost a projekt s analýzou využití k bytové unii, dám úplatek aby to rychle prošlo a budu vítat pravidelné kontroly, jak tu pračku užívám a jak se o ní starám. ;-D

0 0
možnosti

Stará kára

31. 1. 2012 10:58
Re: Opět to samé

Jo.  Když vám po tom papírování koupí pračku za 16 tisíc, zatím co vy jste jim dal pouze 11 tisíc, určitě rád na tu administrativu i ty kontroly přistoupíte. (Ostatně, pokud pračku využíváte blbě a někdo vás přinutí ke správnému užití, jistě to není váš prodělek.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik