Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo_2

17. 11. 2011 9:04
Obrovská karma a potlesk !

R^

Je len škoda, že ekonómovia, či analytici so zdravým pohľadom na vec nedostávajú priestor vo verejných médiách. Tam narážame takmer výlučne na ksichtíky, ktoré sú na objednávku ochotné zo seba verejne robiť blbca, takže obecný názor o úrovni, či zmysle tohoto povolania neskutočne klesá.

Ja s Vami veľmi súhlasím, že alfou i omegou celého problému je finančný systém. Ničmenej systémové zmeny potrebuje aj systém politický a ekonomický.

Práve vďaka žalostnej úrovni politikov sa totiž od nich žiadneho Bretton Woods 2 nedočkáme. To by musela zase prísť svetová vojna, aby sa na politické posty dostali ľudia schopní jednať konštruktívne a rýchlo. Stávajúca "mierová" poitická garnitúra je tragikomické panoptikum neschopných "všehoschopných", ktorí nedokážu riešiť ani problémy, čo sami vytvárajú.:-/

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 11. 2011 8:57
to je úsměvné...

"Především by všechny země měly co nejdříve přijmout své závazky, které byly přijaty na předchozích summitech, aby nedocházelo k regulatorní arbitráži."

Co ty země které se naprosto k ničemu nezavázali (a mimochodem... je jich na téhle planetě většina). Víte ona většina o vaše regulace a kontroly a "jednotná pravidla" ve skutečnosti nestojí.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 11. 2011 9:00
Re: to je úsměvné...

Zatímco země o kterých mluvíte vy se přijetím těchto regulací opět stanou o něco nákladnějšími na podnikání v nich ten zbytek bude hned ještě výhodnější aniž by musel hnout malíčkem.

A systém regulace selhal... stejně jako selže ten další. Ti kdo vymýšlí jak obejít obranu jsou vždycky ve výhodě proti obráncům. (To je jako s počítačovými viry... společnosti produkujícíc anriviry jsou vždy druhé... první útok vede tvůrce viru)

Co selhalo je socializace ztrát... všichni klienti zkrachovalých bank měli naplno pocítít své chyby v tom že těm bankéřům svěřili peníze a poskytly jim příliš svobod v nakládání s těmito penězi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik