Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NG

hnedka_zdrapana

22. 6. 2011 10:13
no way

Nic jako "nezávislá Evropská ratingová agentura" neexistuje a nemůže existovat, protože taková agentura by byla řízena EU a byla by *závislá* na EU politicích.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

21. 6. 2011 10:54
Nesouhlasím

Tak tohle je trosku demagogie. Zádný investor přeci není povinen se ratingem řídit. To, ze je nějaká firma akceptuje je jeji rozhodnuti. Ratingove agentury maji jak jste dobře napsal statut soukromých společnosti a tudíž jejich vliv je daný pouze důvěrou v informace jez poskytuji. A ta není nařízena. Mate snad pocit, ze investoři budou více věřit instituci co bude hlídat vlastni menu? To je jak kdyby kvalitu výroby měl kontrolovat otec dělníka co to vyrábí. Sorry Řecko se chova tak, ze tam i bez ratingu většina lidi nehodlá investovat ani korunu. A důvod? Ten je zřejmý pokud bandy nasranych lidi volají, ze nebudou platit to co jim kdo uz půjčil, jak mohou očekávat další peníze?

0 0
možnosti
PK

skeptický

20. 6. 2011 15:49
Poptávka a nabídka

Vznik ratingových agentur vznikl určitě v době, kdy složitost investování byla nad analytické schopnosti investorů. Tyto služby jim nabídly firny i jednotlivci, kteří prodávali rady. Postupně krachovali, spojovali se a dnes tu máme několik obřích poraden. To, že prosperují svědčí o jediném - jejich radám investoři věří a díky jim zhodnocují svůj kapitál.

O tom, zda jsou jejich hodnocení pravdivá, čestná a bez postranních úmyslů se můžeme dohadovat klidně i celé roky. Jedinou jistotou je důvěra investorů v jejich rady, takže pokud chcete otřást jejich vlivem, musíte je zbavit důvěryhodnosti.

To můžete udělat vpodstatě jen tak, že Vaše rady a ratingy přinesou investorům větší zisky a větší jistotu pro jejich kapitál.

Vytvoření "nezáviské" ratingové agentury v Bruselu, která by byla objektivní, férová a spravedlivá je jeden z mnoha směšných nápadů, pro které je bruselská administrativa terčem všeobecného posměchu a odkladištěm nepotřebných politiků.

0 0
možnosti
MK

AsistentprofParkinsona

20. 6. 2011 15:05
rating dobrý job

No ratingové agentury, to je něco jako kartářka, občas ji to výjde, ale většinou ne, ale vždy za tučnou odměnu. Lidi pak hodnotěj úspěch kartářky podle minima toho co, ji výjde.  Původně jsem chtěl napsat, že rating je něco jako dlouhodobá předpověď počasí, ale to bych meteorology trochu pomlouval, jsou podstatně lepší. Pokud by se vytvořila jakási EU_RATING nebo UN_RATING agentura, tak ta by byla zcela ve vleku politicko-finančních lobby. Oproti ni by byly současné agentury čisté jak "Křišťálový Standa".

0 0
možnosti
NT

neposlušná teniska

20. 6. 2011 15:23
Re: rating dobrý job

Ke kartářce jít nemusíš, platíš jen za službu, kterou dostaneš. Za bajky ratingových agentur musí platit každý občan, co má doma elektroměr a chce se jednou za 4 roky podívat na olympiádu. ;-€

0 0
možnosti
T

Tregold

20. 6. 2011 13:50
Pláč na špatném hrobě

pokud někdo nesouhlasí s ratingovými agenturami tak ať se jimi neřídí - jednoduchý recept. Brečení na tím, že agentury špatně něco hodnotí je asi tak stejný, jako když režisér brečí na tím, že ho recenzent v novinách pomluvil.

Evropská ratingová agentura je nesmysl - bude to zpolitizovaný moloch pro odkládání zasloužilých socialistických politiků bez odpovědnosti.

Pro nápravu by stačilo, kdyby politici jako například ti řečtí za pomoci svých evropských sousedů nepodváděli a nelhali o výkonosti ekonomiky - nemuseli by se nyní divit, že lhářům pak někdo dává špatný rating.

1 0
možnosti
NT

neposlušná teniska

20. 6. 2011 15:10
Re: Pláč na špatném hrobě

Jak ať se jimi neřídí? Musíš platit veřejnoprávní TV, rozhlas, za chvilku i net. Platíš tím pádem i ...čky, které ti servírují. ;-O

0 0
možnosti
PP

black_gamespot

20. 6. 2011 13:33
Nesouhlasite s ratingovymi agenturami?

Pokud agentury zkresluji udaje v neprospech vybranych statu, tak je to pro vas prece ohromna sance na snadne zbohatnuti. Nikdo vam - a komukoli jinemu na svete - nebrani nakoupit dluhopisy Recka, Portugalska nebo Spanelska levneji. Vyfouknete tak sanci ostatnim, kteri jsou je ochotni nakoupit jenom na vyssi urok. R^

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

20. 6. 2011 12:59
Proč

A já si celou dobu říkám proč tenhle článek - konečně se to vylouplo " .. vznikne naprosto nezávislá Evropská ratingová agentura". Takže když jsou problémy se třemi agenturami, vytvoří se čtvrtá, co nebude odpovědná vůbec nikomu, neboť nejspíš nebude ani nikomu patřit. Ó jak moudrý nápad.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik