Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

Obludni_K

17. 11. 2010 10:20
Vy jste snad

spadl z jahody na znak. Zabránit spekulacím? Vždyť spekulace jsou hlavní hybný motor kapitalismu... jinak by dodnes byla měna krytá zlatem jako kdysi rubl... :-)))

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 11. 2010 12:41
Re: Vy jste snad

Kapitalismus fungoval skvěle (A dá se říct že podstatně lépe) v době kdy o nějakých "směnkách" nemohla být řeč a vešekrý obchod probíhal ve zboží.

 

0 0
možnosti
F

fvocel

16. 11. 2010 22:44
Vysoce liberalizovaný obchod

Co je "vysoce liberalizovaný obchod"? Snad se nemluví o naší realitě - narušeném obchodu. Nebo ano? Ekonomové dnes používají nejasně a zmateně různé pojmy asi aby z toho vznikla antikapitalistická mentalita.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

16. 11. 2010 22:00
Je naivní se domnívat

že o takových otázkách, jako je měnový systém budou rozhodovat politici.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

16. 11. 2010 20:12
Ne s nulovým koncem ! Chtěl jste říct s konstantním součtem.

To ovšem není pravda. Ekonomika je hra s rostoucím součtem. Díky mezinárodnímu obchodu celkové bohatství (součet) roste rychleji než bez něj.

Pokud Čína odmítá revalvovat svoji měnu, tím lépe pro dovozce z Číny. Čína je tak vlastně dotuje ! To se musí každému líbit.

Pak je zde ještě jedna zásadní otázka: Co si v Číně počnou s množstvím Kč které obdrželi za své zboží ? Můžou udělat pouze jedno: Koupit si něco v ČR a tím podpoří ekonomiku ČR. Každý kdo koupí čínské zboží, podporuje českou ekonomiku. Ne každý tuto realitu chápe ale tato zůstává realitou.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 11. 2010 18:31
...

a k čemu bude nějaká imaginární rezervní měna když si stejně státy budou dělat virtuálních peněz kolik budou chtít?

Zaveďte spíš že za každou finanční transakcí bude muset být fyzicky vydané existující oběživo se eviodovaným sériovým číslem.

Chce to především zrušit systém částečných rezerv a vytvořit povinný systém úplných rezerv- kdy každáý organizace bude povina mít 100 procent oběživa odpovídající  majetku používaném v transakcích.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik