Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

19. 9. 2009 18:50
Severoatlantický pakt je nadbytečný a škodlivý

Na jeho válečnických dobrodružstvích by se Česká republika neměla nijak podílet.

0 0
možnosti

letitevso

19. 9. 2009 18:55
Re: Severoatlantický pakt je nadbytečný a škodlivý

Ano mela by se podilet pouze na podobnych planech, jako bylo napadeni zapadu Warsavskou "smlouvou" , s Cechoslovakama v prvni linii! Tak nejak kaktusaku?;-D

0 0
možnosti

Totedyne

18. 9. 2009 17:51
?

To je divný. Ještě před necelým rokem Myrek, Černý Bek a Vondrak říkali, že i nová americká administrativa prosazuje ten radar.

0 0
možnosti

maxas

18. 9. 2009 16:32
Pan Obama je možná vionář,

ovšem také je pěkný lišák. To jak rozlousknul oříšek, radar, Irán, Rusko a bezpečnost je obdivuhodné. Čtyry mouchy jednou ranou. Zlobivého Iránka pohlídá Israel, nemá to daleko, Česko a Polsko se zklidní, Rusko bude mnohem vstřícnější při jednání o těžkých kalibrech a hlavně ušetří se miliardy za deštník, když je ta krize.Popravdě bych to do něho neřekl, buď má perfektní tým, nebo za ušima a nejspíš obojí.

0 0
možnosti

jirkaknop

18. 9. 2009 16:49
Re: Pan Obama je možná vionář,

Zapomněl jste,že Rusko mu pohlídá rádo i celou Evropu. O tom žádná. A Čína půlku Asie. Izrael nebude mít problém s Iránem ani s Blízkým Východem , už léta to v pohodě zvládá. Takový tým bychom potřebovali. Potřebujeme zrušit Benšovy dekrety a vzdát se Sudet - Němci to šikovně zainvestují a Těšínsko je také zbytečné držet,Poláci se už těší . A proč vůbec máme armádu? Dost by se ušetřilo! 

0 0
možnosti

jirkaknop

18. 9. 2009 16:26
Svět bez jaderných zbraní?

Kde už jsem to slyšel? Brežněv? Myslím,že ten zuřivě zbrojil a mluvil o míru. Svět bez jaderných braní je utopie jako svět bez násilí. Je možné,že Rusko a USA jaderné zbraně omezí. Ale jiné země je vyvíjejí a je jich stále víc. Také svět bez drog je krásný. Někdy si říkám,zda jsou pro svět horší diktátoři nebo idealisté.

A pro autora - žádná sjednocená Evropa není. Je trvale rozdělena na sféry vlivu. Každá země,když o něco jde (viz např. současná odbytová krize) myslí na sebe. NATO funguje pouze díky USA. Sjednocenou Evropu si a LS si nepřeje skoro nikdo. Tak kam je lepší patřit? Pod vliv USA nebo Ruska?

0 0
možnosti

maxas

18. 9. 2009 16:47
Re: Svět bez jaderných zbraní?

Otec vodíkové bomby

druhdy prohlásil "světový mír nastane teprve tehdy až bomby budou tak silné, že každá bude stavu ho zničit". Dnes už to tak resolutně nevypadá. Co??

0 0
možnosti

editi

18. 9. 2009 15:58
No konečně jeden,

který má hlavu a nikoli modrou tykev.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Etnolog a ekonom, nyní pracuji jako analytik Pražského ústavu pro globální politiku - Glopolis, kde se zabývám výzkumem a ovlivňováním ekonomických, finančních a rozvojových politik.

Současně jsem předsedou hospodářské sekce Strany zelených, ve SZ se věnuji též zahraniční politice.

Seznam rubrik